Tekil Mesaj gösterimi

Alt 02-06-2007, 16:25   #1 (permalink)
eywallah
KoooLpa

eywallah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 3 eywallah is on a distinguished road
Standart verimli boğa :) memurlarla ilgili fıkra..

verimli boğa memurlarla ilgili fıkra.. ben çatlamıştım gülmektenn

ilk duyduğumda çatlamıştım gülmekten.. okumayanlar varsa yorum yazsın ama yorumlar daha komikleştiriyo...

ben toparladım yeniden ve sözü geçen kurum ve kuruluşlar ayrıca boğa hernekadar efsanede gerçek diye tabir edilsede hayal ürünüdür...

yıllar önce sınıra yakın bir köyde devlete ait bir damızlık çiftliği varmış(ne demekse ama bu çiftlikte üretim nedense durmak üzere.. bakanlıktan hergün telefon ve çiftlik müdürü çareler aramaya başlamış.. köyün en yaşlılarını çağırmış derdini açmış..
"ağalar bakın.. bu devlete ait bir çiftlik üretim olması ülkemize fayda sağlar bize bir çare bulun" sözüne karşılık yaşlı köylülerden biri -valla müdür beğ bizim hanımın köyünde bi adam var adamında bi boğası.. derlerki bu boğa senede en az 200 ineği gebe bırakıyomuş..
müdür efsaneyi duyunca heyecanlanır tabi bu doğruysa terfi demektir.. doğruca çiftlik erkanını toparlar doğruca uzaktaki köye giderler adamın evine.. tabi davullar zurnalarla karşılanırlar kurbanlar kesilir.. derken müdür adamın evini bulur,geçer başköşeye... adam gururlu"buyrun müdür beğ"der -emriniz nedir??
müdür açık konuşur " ahmet ağa devlet üretim çiftliğinde inekler gebe kalmıyo üretim yok kapatacaklar burayı ve devlet zarar ediyor.. senin bir öküz varmış senede 200 ineği gebe bırakabiliyomuş onu bize ver devlete hizmetin olmuş olsun"
Ahmet ağa sanılanın aksine heyecanlanır.."aman müdür beğ bizim bir öküz vardı kurban olsun devlete herşey alın götürün" der gurur içinde.. öküz bağlanır ve kamyonetle dooğru çiftliğe..
kısa süre içinde çiftlikte verim %1500 artar her inek gebe.. müdürün ise ağzı kulaklarında. hergün boğanın yanına inip "afferin be aslanım yürü seni kim tutar" gibisinden gaz verir boğaya.. boğa ise keyifli tabi fıstık gibi inekler ekmek elden su gölden.. inekler keyifli boğa çok yakışıklı falan derken aradan 1 sene geçer ve boğa aniden durur.. yattığı yerden kalkmaz olur.. müdür panik halinde getirmediği veteriner hekim kalmaz.. çıldırmış bi şekilde bir süre bekler ve ahmet ağanın yolunu tutar.. Ahmet ağa ise üzüntüden kahrolur "müdür beğ izin verirseğiz gidip bi konuşamm bizim öküzoğlu öküzle" derr.. ve doğruca çiftliğe gelirler kardeşlerim.. ahmet ağa hemen öküzün yanına gelir kulağına eğilir ve "ulan öküz benim yüzümü koca devlete kara çıkardın el içine çıkamaz oldum ne yaptın sen hastada diilsin"der ve öküzün yanıtıyla herkes dumur olur.
"Walla Ahmet Ağa kusura galma.. herşey iyi hiç bi problem yok..ineklerde güzel.. ama ben buraya alındım 657.den memur oldum ama artık bir senem doldu,asaletim tastik oldu.. hiçbi Allahın kulu kaldıramaz beni artık burdan"....!!!!

Konu KöTü KeDi ŞeRaFeTTiN tarafından (04-08-2007 Saat 05:12 ) değiştirilmiştir..
eywallah isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Linkler