Neaera
Tür:Melodik death metal
Ülke:Almanya
Kuruluş Yılı:2003
Statü:Aktif
Elemanlar:
Vokal:Benjamin ‘’Benny’’ Hilleke
Gitar:Tobias Buck
Gitar:Stefan Keller
Bass Gitar:Benjamin Donath
Davul:Sebastian Heldt
Albümler:
2005-The Rising Tide Of Oblivion
2006-Let The Tempest Come
Neaera aslında The Ninth Gate ismiyle kuruldu.Fakat 2004 senesinde Metal Blade firmasıyla yapılan anlaşmanın ardından isimlerini Neaera olarak değiştirdiler.Grubun kurucu kadrosunda vokalde Benjamin Hilleke, gitarda Tobias Buck ve Stefan Keller ,bas gitarda Benjamin Donath ve davulda Sebastian Heldt var.2004 senesinde grup Osnabrük te Docma-Klang Stüdyolarında 7 şarkılık bir demo kaydediyor.Seneler 2005 i gösterdiğinde ise ilk albüm Metal Blade etiketiyle ‘’The Rising Tide of Oblivion ‘’ ismiyle raflarda yerini alıyor.Oldukça melodik olan albüm büyük ilgi görüyor.Underground piyasadan bir anda çıkıyorlar .Tüm dikkatleri üzerine çekiyorlar .Metal basını bu genç gruba oldukça da ilgi gösteriyor.Yapılan onlarca röportaj ve çıkılan konserler grubun daha da tanınmasını sağlıyor.Metal Blade ise bir cevher keşfettiğinin farkında olarak grupla yaptığı anlaşmayı uzatıyor.Bu sırada yeni materyaller çoktan yazılmış oluyor ve çok geçmedende stüdyoya kapanıyorlar.
2006 senesine gelindiğinde ikinci albüm ‘’Let The Tempest Come’’piyasaya veriliyor ki bu albüm benim en favori albümüm.’’The Crimson Void’’ şarkısında vokalin son kelimeleri uzatması çok hoşuma gidiyor.Ayrıca ‘’Let The Tempest Come’’ şarkısının melodisi oldukça güçlü ve güzel.’’Scars Of Gray’’ şarkısının da ikinci dakika da başlayan solo kısmı için tüm şarkıyı dinliyorum.Kısaca her ne kadar iki albümü de olsa oldukça başarılı bir grup.Ben severek dinliyorum umarım siz de okuduktan ve dinledikten sonra benimle aynı fikirde olursunuz.Eğer böyle devam ederlerse isimlerini çok daha fazla duyacağımıza eminim.Emin olduğum bir konu da melodik seven herkesin bu gruptan hoşlanacağı